Merhaba ben Matematik Öğretmeni Safiye Sezer.
Öncelikle yazıma kendimi biraz tanıtarak başlamak istiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden 2018 yılında mezun oldum. İzmir’de ailemle birlikte yaşıyorum. Matematik ve matematik eğitimi üzerine araştırmalar yapmayı seviyorum.
Matematikcalis.com ismini verdiğim sitemi Eylül 2018’de yayına aldım. Sitemi yayına almamdaki asıl amacım okul dışında da öğrencilere yardımcı olmak, onları ve onların psikolojilerini daha yakından gözlemlemek, matematik dersine yaklaşımlarını öğrenmek, varsa kaygı, önyargı ve korkulara neden olan hususları saptayarak bunları gidermeye çalışmak, matematiği öğrencilere sevdirerek öğretmek için daha fazla öğrenci ve velilere ulaşmaktır. Matematikcalis.com sayesinde benimle iletişime geçebilir, öngörüşme için randevu alabilirsiniz. Dilerseniz derslerimizden sonra sitede yer alan öğrenci yorumları bölümünden görüş ve önerilerinizi benimle ve diğer site ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Sitemle ilgili bilgi verdikten sonra işe nereden başlıyoruz bir bakalım.
Bir matematik öğretmeni olarak bütün öğrencilerin matematiği anlayabileceği ve öğrenebileceğini düşünüyorum. Yeter ki uygun koşullar sağlansın. Nedir bu koşullar? Ben öncelikle matematiğin öğrencilere sevdirilmesinden yanayım. Burada da devreye öğretmenler giriyor. Çünkü öğretmeni sevmekle dersini sevmek birebir ilişkili bana göre. Hepimiz ortaokul yıllarımıza dönecek olursak öğretmenini sevdiğimiz dersi sever, dinler ve anlardık. Öğretmenine pek ısınamadığımız derslere karşı ise ilgisiz kalırdık. Dolayısıyla bu noktada biz öğretmenlere büyük sorumluluk yükleniyor. Öğrencilerin ilgi duydukları konulara yönelip derste bunları kullanabilir, dersi eğlenceli ve merak uyandırıcı hale getirebiliriz. Bir diğer nokta da öğrenciyi yüreklendirerek yapabilme gücünü ve isteğini arttırabiliriz. Tüm bunlar ve benzeri durumlarda öğretmenler olarak onları anlayarak, seviyelerine inerek, onları başarabilceğine inandırarak aslında işin büyük kısmını halletmiş oluyoruz.
İnanmak başarmanın yarısı ne de olsa!